slow

Alain SlowDad Senocq. Fransman, bosatt i Stockholm, Sverige, Norden, Europa, Världen. A NeverEndingHippie som gärna skulle starta en Slow Society men som å andra sidan kom på att även det får ta tid som en konsekvens av själva grundfilosofin....

Den nya Blåa fattigdomen är värre än svininfluensan

Kategori: Fransk Soppa



Expressen:
Redan för några år sedan slog Rädda Barnen larm om att Sverige hade en kvarts miljon fattiga barn - och sedan dess har finanskrisen slagit till och gjort det ännu tuffare för ekonomiskt utsatta familjer.

Sydsvenskan:
Nästan vart femte barn i Malmö, 19 procent, bor i en familj med låg ekonomisk standard. Inte i någon annan kommun i landet finns det en större andel av barnen som lever under knappa ekonomiska omständigheter, visar statistik från SCB.

DN.se
Regeringens nya skollag som kommer inom kort kan öppna för fler frivilliga avgifter i skolorna – trots att skolorna ska vara avgiftsfria.

Jag skäms för ”våra” politiker. Jag skäms för att jag tillhör den grupp av människor som klarar sig bra under deras nedmontering av de solidariska grunderna som en gång fanns.

Jag vill inte leva i en värld där mina barn ska få uppleva att kamrater som inte har det så gott ställt får avstå från att hänga med på utflykten för att deras ensamstående mamma inte har råd att betala den ”frivilliga avgiften”. Jag vill inte att samma mamma avstår heller när hon inte vill att de andra "justa" ska betala för henne.

Om det ska ges stöd till folk som har det kärvare så vill jag att det görs och att det görs skattevägen så att den som har det tufft ska kunna ge sina barn en uppväxt som står i paritet med kompisarna utan att behöva känna skam eller tacksamhet och utan att behöva känna att man måste stå med mössan i handen. Fy på er alla välgödda rika politiker som kan överhuvudtaget fundera i sådana termer!!! men ni är välkomna att avstå från era privilegier och kanske nöja er med en lön på 20 papp och ge de 80 resterande (eller vad ni oförskämt tjänar) till skolan så alla får råd med att ha kul där!