slow

Alain SlowDad Senocq. Fransman, bosatt i Stockholm, Sverige, Norden, Europa, Världen. A NeverEndingHippie som gärna skulle starta en Slow Society men som å andra sidan kom på att även det får ta tid som en konsekvens av själva grundfilosofin....

En slow-are värld

Kategori: Fransk Soppa

62904-10

Vi finns lite här o där runt om i hela världen. Vi är inte märkvärdigare än andra och vill inte heller vara det. Vi finns och trivs förhoppningvis med att just finnas. En sak har vi gemensamt, vi har börjat inse att något stjäl vår tid och att vår tid är oersättlig. Vi har vuxit i en värld där man har lärt sig att "viktiga" "framgångsrika" människor är sådana som man ser helst springa omkring med massor med bollar i luften. De är eftertraktade och man vill vara nära dem. Vi har velat vara sådana som dem. Några av oss har också lyckats bli det... för att en vacker dag vakna och upptäcka att man har kanske gått miste om en massa just under detta maratonlopp. Man plötsligt inser att ens barn har blivit vuxna. Några utav oss har kanske till och med svårt att minnas hur deras barn var när de var små!! Det vore väl ingenting om man kunde applicera någon trollformel som sa "backa tebax dit jag vill vara"... Backa tebax är nämligen inte längre något som är möjligt ens i våra drömmar. Vi har blivit endoktrinerade att "framåt är fråmåt" och "tid är pengar"...

Vi finns lite här o där runt om i hela världen, vi som inte vill bara se "framåt som framåt" vi som inte vill se tiden som pengar, vi som gärna arbetar intensivt och effektivt men som också vet att alla våra beslut har fattats under andra premisser än deadlines och överslagskalkyler. Därför vill vi ha råd att se till att saker som kräver tid ska också kunna få ta tid medans saker som egentligen inte borde göra det får stå bredvid och vänta på sin tur oavsett om chefen, staten, make eller Gud bestämmer annat.

Ge tid till dina närmaste, de som gör att du har ett socialt sammanhang och en social identitet. Behandla inte tiden som ett mätbart verktyg!!! Tiden är endast ett relativt begrepp. Ena blomma kan växa och blomma fortare än en annan men varför tro att dess existens är bättre eller sämre än blomman som tog dubbelt så lång tid att växa?

Brinn för det som är din passion men bränn det inte. Låt allt ta sin tid. Tid är nämligen redan en lyxvara i våra västerländska länder. Rika människor kommer att vara de som får tid inte de som får money.

mvh/Slow